Harper's Bazaar Srbija

Miu Miu je objavio recikliranu vintage kolekciju koja uključuje 80 haljina

Brend je podržao trend održivosti.

Želja za ekološkom prihvatljivošću odavno više nije samo neophodnost – i postala je punopravni modni trend. Ovog puta, Miu Miu je takođe odlučio da pruži podršku lansiranjem nove jedinstvene kolekcije restauriranih i recikliranih vintage haljina.

Linija „Upcycled by Miu Miu“ uključuje samo 80 komada, od kojih je svaki jedinstven, napravljen u jednoj kopiji i numerisan. Kolekcija je sačinjena od dragocenih odevnih komada koji su izrađeni između 1930-ih i 1980-ih, i pronađeni u prodavnicama vintage odeće i na tržištima širom sveta.

„Upcycled by Miu Miu“ haljine predstavljene su u devet odabranih Miu Miu butika u Moskvi, Milanu, Londonu, Parizu, Njujorku, Šangaju, Hong Kongu, Tokiju i Sent Moricu.

Sve haljine iz kolekcije ručno su prerađene i dopunjene elementima specifičnim za brend: vezom, kristalima, šljokicama, perlicama, trakama i mašnama. Svaki komad je jedinstven – ručno su izrađeni iz vintage izvora, tako da se ne mogu duplirati.

Dve odevne kombinacije iz ove linije već su predstavljene na događaju Green Carpet Fashion Awards prošle jeseni – nosile su ih glumice Elisa Visari i Chen Ran.  

Najnovije