Harper's Bazaar Srbija

Najbolji stajlinzi sa Vimbldona 2021: Kate Middleton kao ultimativna fashion kraljica turnira

Vojvotkinja od Kembridža ubedljivo se istakla svojim kombinacijama, koje su zapravo bile igra na sigurno. Međutim, nije samo Kate igrala na sigurno..

Kada je u pitanju najbolja igra na čuvenom britanskom teniskom turniru, pobedu su odneli australijska teniserka Ashleigh Barty i naš Novak Đoković.

Međutim, kada je u pitanju najbolja stilska igra, pobedu je odnela pripadnica britanske kraljevske porodice – Kate Middleton, koja je upravo u pomenutim “pobedničkim”modnim izdanjima, uručila trofeje Vimbledona.

Za žensko finale turnira Kate je odabrala kreaciju jedne od njenih omiljenih britanskih dizajnerki – Emilie Wickstead. Haljina načinjena od tkanine sa efektnom žakarda, isticala se svojom jarko zeleno bojom, uz koju su se perfektno uklopile bele potpetice sa potpisom Gianvito Rossi-ja.

Dakle, prepoznatljive boje Vimbldona, efektni tonovi i klasičan kroj sa blagim tvistom u vidu suknje sa širokim faltama. Kate nam ovim stajlingom pokazuje da igra sigurno ne mora uopšte da bude dosadan izbor.

Kombinacija za koju se vojvotkinja od Kembridža opredelila prilikom uručivanja trofeja muškim finalistima, opet je igra na sigurno, ali ne tako efektna.

Ovoga puta Kate je odabrala neutralnu nijansuhaljinu bledo roze boje koju potpisuje brend Beulah London, uparila je sa potpeticama bež boje koje dolaze iz Alda.

Zanimljivo je da je većina posetilaca među poznatim ličnostima odabrala komade istog dizajnera, Ralpha Laurena ili se pak opredelila (opet) za igru na sigurno u prepoznatljivoj Vimbldon estetici: kombinaciji bele i plave boje ili bež.

Svesni smo da je Vimbldon manifestacija koja diktira određen dress code, pa čak i onaj tradicionalni, ali makar je u modnom svetu i 21. veku, izvodljivo biti kreativan. Što nam je svojim outfitom demonstrirala britanska pevačica i glumica Billie Piper.

Billie je na sjajan način spojila trendy formu sa klasičnim modnim standardima ovog teniskog turnira, dok su se recimo FKA Twiggs, Pixie Lott i Ella Balinska opredelile za značajno hrabrije stajlinge, koji ne podležu Vimbldon klasici na koju smo navikli.

Outfite koji su izazvali najviše pažnje pogledajte u našoj galeriji.

Tekst: Maja Bunčić
Foto: Profimedia, Shutterstock

 

 

 

Najnovije