Pantone institut otkrio boju koja će obeležiti 2019. godinu

Boja je vesela, blago upadljiva i moderna. Reč je o “living coral” nijansi koja se može opisati kao mešavina roze i narandžaste.

“Ultra Violet” je bila boja 2018., a sada je došlo vreme za biranje nove boje koja će obeležiti narednu godinu koja nam još malo stiže. Kao što smo rekli, Pantone institut je predstavio novu boju “Living Coral” koju ćemo polako početi da viđamo svuda. Između narandžaste i pink, ova nijansa je univerzalna i svestrana i lako je će je zavoleti svi jer je jednostavno predivna. Novu boju su sa instituta opisali kao “reakciju na ulazak digitalne tehnologije i društvenih mreža u svakodnevni život”.

“Boja je jednako sočivo kroz koje doživljavamo našu stvarnu i digitalnu realnost i ovo je praktično opisano Living Coral nijansom. Zbog činjenice da ljudi teže ka socijalizaciji i povezanošću, humani i živi kvaliteti koji se vide kroz obu nijansu imaju odgovarajuću notu”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršni direktot Pantone Color Instituta.

Pored toga što će biti izvanredna opcija za uređivanje enterijera, takođe će postati popularna opcija za odevne komade, patike i beauty trendove. Sada kada znate koja nijansa će biti boja 2019. godine, imate vremena da se pripremite za sve trendove koji će nam doći.

V.R.

foto: Pantone

Pročitaj još