Harper's Bazaar Srbija

Raf Simons i Miuccia Prada od sada rade zajedno

Samo nekoliko dana nakon što je Miuccia Prada poslala još jednu pohvalnu kolekciju niz pistu, legendarna dizajnerka je objavila da je novi pratner Prade Raf Simons.

Simons će se pridružiti Pradi kao ko-kreativni direktor, radeći zajedno sa sedamdesetogodišnjom dizajnerkom, i imaće jednaku odgovornost za kreativan doprinos i donošenje odluka.

Simons će svoje mesto u modnoj kući zauzeti od 2. aprila 2020. godine, a par će ove godine predstaviti svoju prvu zajedničku kolekciju u sklopu milanske nedelje mode za kolekciju proleće i leto 2021, tokom septembra.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada) onFeb 23, 2020 at 3:45am PST

Prada je naglasila da je ovo partnerstvo nastalo iz obostranog divljenja i želje da se izazove „sama definicija kreativnog pravca“.

“Partnerstvo, koje obuhvata sve kreativne aspekte Prade, nastalo je iz dubokog recipročnog poštovanja i iz otvorenog razgovora – to je bila obostrana odluka”, navedeno je u saopštenju za medije. “Konceptualno gledano, to je takođe novi pristup samoj definiciji kreativnog pravca za modni brend – snažan izazov ideja i jedinstvenosti kreativnog autorstva… Kako se vreme menja, tako bi trebalo i kreativnost.”

Prve naznake o učešću belgijskog dizajnera u Pradi dobile su na značaju tokom januara, kada su istaknute mnoge sličnosti u Pradinoj muškoj jesenjoj kolekciji, i Simonsovoj estetici.

Najnovije