Harper's Bazaar Srbija

Spoj kontrasta u novoj Alexander McQueen Pre-Fall kolekciji

Alexander McQueen predstavio je svoju kolekciju Pre-Fall koja je inspirisana britanskim Art nouveau stilom.

Lookbook koji prati ovu kolekciju u potpunosti odražava ovu posebnu estetiku koja želi na neki način prikazati blago koje se nalazi ispod površine zemlje.

Metali: bogati zlatni, srebrni i bakarni šavovi ukrašavaju odeću. Kamenje: kristali, ahati i drugo kamenje koje je spolja neprozirno i glatko, ali sa unutrašnje strane sija. Postoji snažan kontrast između smirenosti i zavodljivosti, sirovog i rafiniranog, teksturiranog i glatkog, svetlog i tamnog. Ovaj kontrast je u DNK kuće i ogleda se u ovoj kolekciji.

Velika pažnja je posvećena modnim dodacima. Sandale sa elegantnom petom predstavljaju lepotu stena koje u rudniku možete pronaći. Torba Story Shoulder igra središnju ulogu u ovoj kolekciji, jer je najnoviji dodatak porodici Story i ponovo je predstavljena u mnogim verzijama. U isto vreme, postoje manje torbe – uključujući Myth Cylinder, Mini Vertical Clutch i Mini Sphere Clutch – različitih oblika i veličina, koje imaju metalne elemente modne kuće sa potpisom. Kožna torbica sa četiri prstena napravljena je od vrlo mekane kože.

Minđuše, čoker ogrlice sa ogromnim priveskom u obliku kamena, savršeni su dodatak ovoj novoj kolekciji za jesen koju je dizajnirala Sarah Burton za Alexander McQueen.

Pogledajte u galeriji fotografija kolekciju Alexander McQueen Pre-Fall.

 

Najnovije