Harper's Bazaar Srbija

Tommy Hilfiger pokreće inicijativu za nedovoljno zastupljene modne zajednice

Popularni modni brend započinje saradnju sa predstavnicima zajednice BIPOC.

Prošlog jula, Tommy Hilfiger objavio je program koji je posvećen pokušaju davanja glasa modnim „manjinama“, poput crnih, autohtonih dizajnera i članova zajednice BIPOC. Kompanija je svoj program nazvala „People’s Place Program“, a kako je izjavio sam Tommy Hilfiger, „ova inicijativa je kamen temeljac u našim naporima da otvorimo vrata onima koji su izašli iz mode“.

Dizajner dodaje: „Ovaj gostoljubivi duh uvek je bio u srcu našeg brenda, a mi smo ovde da radimo više i bolje stvari.“

Kao deo inicijative People’s Place Program, Tommy Hilfiger najavio je partnerstvo sa The Fashion and Race Database, platformom koja prikuplja podatke i informacije o istoriji mode i nastoji da otkloni zablude o njoj. Njena svrha je čisto edukativna, pa će tako platforma pokrenuti studiju pod nazivom “The Unsung History of American Sportswear”, koja će ispitati skrivene uticaje afroameričke kulture na stilove potpisa Tommyja Hilfiger-a, a materijal će biti dostupan za obrazovne svrhe The Fashion and Race Database.

Druga saradnja brenda na projektu biće sa Harlem’s Fashion Row, agencijom sa sedištem u Njujorku, koju je 2007. godine osnovala Brandice Daniel za promociju Afroamerikanaca ljudi u modnoj industriji. Tommy Hilfiger sponzoriraće trogodišnji samit digitalne mode u agenciji, dok će i sam biti prisutan kako bi objasnio kako kompanija radi kako bi pružila pristup i mogućnosti pojedincima iz BIPOC-a. U isto vreme, brend će sarađivati sa Harlem’s Fashion Row-om kako bi razjasnio načine na koje će oni moći da istaknu nove talente i ponude im savete i poznanstva na polju mode.

Ostale aktivnosti brenda uključuju kampanju Tommy Hilfiger i Tommy Jeans za proleće sa raznovrsnom postavom koja će uključivati umetnike i pesnike, muzičare i reditelje iz svih zajednica. Na leto će Tommy Hilfiger lansirati kolekcije u saradnji sa glumicom, modelom i aktivistkinjom Indyjom Moore i afroameričkim dizajnerom Romeom Hunteom, kome je Tommy Hilfiger dugo bio mentor.

Najnovije