Harper's Bazaar Srbija

Trendseterke potvrdile: Ovo je džemper sezone jesen/zima 2021!

Nešto što se lako kombinuje, mogu svi da ga nose i uklapa se praktično u sve stilove!

Navikli smo već da se barem jednom, ako ne i više puta u toku jedne sezone, pojavi komad garderobe ili aksesoar na fotografijama velikog broja influensera koje preplave Instagram feed.

Nekada takva popularnost jednog predmeta može biti zamorna, a nekada trend bude opravdan i vrlo mudro odabran.

Letnja sezona nažalost je na izmaku  i iako se jeseni donekle pomalo i radujemo (pomislite na sav taj izbor kratkih čizmica, cipela i džinsa koji će uslediti), ne možemo reći da smo prepuni samopouzdanja i dobrih ideja za odevanje sa dolaskom prvih hladnijih dana.

Tada je pomoć prijatelja (u ovom slučaju, trendsetera sa društvenih mreža i portala) veoma dobrodošla.

Dakle, sudeći i po predlozima modnih urednika i fashion buyera, svi se možemo složiti da je zvanični trend ove sezone – prugasti džemper. Klasičan print prugica implementiran u dobar model džempera, uglavnom oversized – zaista, već volimo sve što je u vezi sa ovim trendom.

Štaviše, s obzirom da su pruge, a pogotovo Breton mornarske prugice, nezaobilazan deo osnovnog garderobera gotovo svakog od nas, prigrlićemo i ovaj modernizovan, nešto ležerniji izgled koji može da podrazumeva nešto širi model džempera.

Najpopularnije kombinacije boja svakako će biti teget-bela te off-white i krem boja pruga na crnoj podlozi. Prugasti džemper sa lakoćom ćete upariti sa ostatkom kombinacije za jesenji look; to mogu biti omiljene teksas farmerke, dobre čizme i trenč mantil.

Mada, neka vas ne začude stilski odabiri popularnih influenserki iz Skandinavije, koje su trend ponele među prvima I to uz šire denim pantalone i običan par crnih japanki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Tekst: Natalija Knežević

Foto: Profimedia

Najnovije