Harper's Bazaar Srbija

U Parizu se otvara nova izložba posvećena Coco Chanel

Organizatori obećavaju da će legendu prikazati sa neočekivane strane.

1. oktobra, u pariskom muzeju Palais Galliera, otvara se nova velika retrospektiva Gabrielle “Coco” Chanel – “Gabrielle Chanel”.

Organizatori obećavaju da će život i delo legende francuske mode prikazati u novom svetlu – javnosti predstaviti ženu i stvaraoca koji stoji iza mita koji su stvorili vešti trgovci. Iznenađujuće, ovo je prva velika retrospektiva Chanela u francuskoj prestonici: ranije izložbe arhiva kuće održavane su širom sveta, ali ne i u njenoj domovini.

„Želeli smo da analiziramo manje poznate aspekte njenog rada. Odlučili smo da se usredsredimo na njen rad, a ne na biografiju i naučili smo mnogo novih stvari i mislimo da će i naši posetioci videti stranu Gabrielle Chanel za koju ranije nisu znali “, rekla je Miren Arzalluz, direktorka muzeja.

Premijera izložbe biće tempirana sa otvaranjem Palais Galliera nakon karantina, kao i otvaranjem novog muzejskog prostora sa stalnom postavkom, sponzorisanog od kuće Chanel.

Bruno Pavlovsky, direktor modne kuće, rekao je da je trebalo dosta vremena da bi takva retrospektiva bila moguća: „Sve dobre stvari dolaze onima koji znaju da čekaju“. Takođe je dodao da će se ova izložba zapanjujuće razlikovati od retrospektive 2005. godine u muzeju Metropolitan u Njujorku.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PALAIS GALLIERA (@palais_galliera) onSep 21, 2020 at 2:24am PDT

Najnovije