Valentino će digitalno predstaviti svoju modnu kolekciju

Kolekcija će biti predstavljena 26. januara.

Nedelja mode u Parizu održaće se u potpunosti digitalno, nakon odluke pariske policije da zabrani prisustvo javnosti na modnim događajima. U tom kontekstu, Valentino je najavio da će svoju modnu kolekciju digitalno otkriti 26. januara.

Predstavljanje kolekcije, koja će nositi naziv "Code Temporal" predstavlja saradnju Pierpaola Picciolija sa britanskim umetnikom, muzičarom i tekstopiscem Robertom Del Najom, bivšim članom benda Massive Attack.

Piccioli je za svoju reviju izabrao Sala Grande galerije Colonna u Rimu, zgradu barokne arhitekture koja datira iz 14. veka.

Kuća će predstaviti film koji je kreirao Del Naja. Umetnik je snimao različite faze pripreme kolekcije i montirao ove klipove na mašini koja koristi algoritme i koja je kreacija Del Naje i njegovog saradnika, umetnika Maria Klingemanna.

Pierpaolo Piccioli je takođe digitalno predstavio modnu kolekciju Valentino Fall 2020 prošlog jula, izvedbom uživo iz studija Cinecitta van Rima, u saradnji sa tadašnjim fotografom i snimateljem Nickom Knightom.

harpersbazaar.gr

Pročitaj još iz kategorije Vesti