Versace poslednji brend koji je rekao NE krznu

Modna kuća Versace se pridružuje sve većoj listi brendova koji odbijaju da koriste pravo krzno u svojim kolekcijama.

Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Net-a-Porter, Ralph Lauren, Calvin Klein, Michael Kors i Giorgio Armani – svi ovi brendovi uveliko ne koriste krzno, a od nedavno im se pridružio i Gucci. Prema dizajnerki Donatelli Versace, modna kuća definitivno neće više koristiti ove prirodne materijale. “Krzno? Nisam više u tom fazonu. Ne želim da ubijam životinje zbog mode. Mislim da to nije u redu”, rekla je Donatella prilikom nedavno održanog intervjua, koji je mnoge iznenadio.

Pored toga je dizajnerka i kreativna direktorka brenda suptilno najavila veće promene, koje još uvek nisu zvanično potvrđene. Spekuliše se da će uz nju raditi još jedan novi kreativni direktor koji će joj pomoći sa daljim razvojem modne kuće. Kada joj je postavljeno pitanje na tu temu, odlučila je da ne otkrije ništa konkretno. “Neko mi je skoro rekao da će doći do velike krize ako odem i da će to biti modna katastrofa! Da li možete da poverujete u to? Da, ja sam Versace. Ali brendu takođe treba i promena i otvaranje mogućnosti za druge - da izraze sebe”, objasnila je Donatella.

Što se tiče korišćenja krzna, kao što smo već rekli, modna kuća i dalje nije dala zvaničnu izjavu. Krzno je bilo prisutno u velikom broju Versace kolekcija, uključujući i poslednju koja je predstavljena u Milanu, dok se na sajtu brenda i dalje nalaze proizvodi od ovog materijala.

V.R.

foto:@donatella_versace/Instagram

Pročitajte još

Pročitaj još