Harper's Bazaar Srbija

Zvezde modelinga na najneobičnijoj Versace reviji

Marame na glavi sa večernjim haljinama, lavirint umesto modne piste i prvo pojavljivanje Gigi Hadid u novoj Versace kolekciji.

„Šta mislite, ko će se pojaviti na mojoj novoj reviji?“ – zaintrigirala je Donatella Versace fanove na svom Instagramu pre dugo očekivane Versace revije. Dok su njeni fanovi u komentarima pretpostavljali, dizajnerka nam je pripremala pravo iznenađenje. Bila je to prva revija Gigi Hadid nakon porođaja!  

Ova revija okupila je prave zvezde modelinga – retkost u Covid eri. Prikupiti superzvezde iz celog sveta na jednom mestu u pandemiji nije lako – za ovo morate iskoristiti sve moguće resurse. Ali trud se definitivno isplatio. Društvo Gigi Hadid pravila je njena sestra Bella, ruski supermodel Irina Shayk, prvi plus-size model u istoriji Versace brenda Precious Lee, miljenica svih dizajnera Adut Akech i druge Versace muze. I ovog puta modnu pistu zamenio je ogroman lavirint – motiv koji je ikonski za italijanski brend (Versaceov logo uokviruje obrazac u obliku lavirinta).

Marama je definitivno postala glavni dodatak kolekcije – Donatella Versace predlaže da je nosite sa kaputima, sa seksi mini haljinama, pa čak i sa luksuznim večernjim haljinama do poda. I ovo nije samo spektakularna tehnika stilizovanja, već i cool, praktična alternativa šeširu za sledeću jesen. Svetle, eksplozivne boje, mini i A-siluete podsećale su na šezdesete, a šarene geometrijske siluete, isti šalovi i cipele sa ogromnom platformom – na sedamdesete. U isto vreme, obe decenije su citirane kao i 90-ih – sa velikom dozom glamura i seksualnosti. Baš kao i sam Gianni Versace u to vreme.

harpersbazaar.ru

Najnovije