10 kontroverznih stajlinga Barbre Streisand zbog kojih je postala ikona stila

Poznata glumica i pevačicica je proslavila 79. rođendan.  

„Skromnost je možda vrlina, ali definitivno nije moja “- ova fraza savršeno opisuje Barbrin stav prema sebi i svetu.

Barbra je rođena kao Jevrejka u siromašnoj porodici i nije stekla nikakvo formalno glumačko ili muzičko obrazovanje. Oblačila se u radnjama sa polovnom odećom u Bruklinu. Kakve je šanse imala da osvoji dva Oskara, mnogo puta dostigne Billboard 200 lestvicu i konačno postane ikona stila?

Ali Streisand je definitivno bila jedna od onih koja je znala napraviti limunadu od bilo kog limuna koji joj je sudbina dobacila. Brzo je naučila da radi sa svojim "složenim" izgledom - odvlačila je pažnju sa nosa uz pomoć neobičnih frizura i ekstremne šminke. Prilagođavajući i kombinujući odeću iz vintage prodavnica, otkrila je najpovoljnije stilove i siluete za sebe, a dok je ćaskala sa prodavcima, naučila je mnogo o modi. Svoje modne izlaske nazivala je „mojim univerzitetima“. Streisand je diplomirala na njima, ako ne sa počastima, onda sa velikom ljubavlju prema toj temi i neiscrpnom žeđi za eksperimentisanjem.

Postajući zvezda, beskrajno je isprobavala razne stilove. Šila je sebi provokativna odela (poput one jakne sa leopard printom, u kojoj je sedela uzdignute glave u strogo monohromatskom prvom redu revije Chanel 1966. godine). A na Oskaru za „Smešnu devojku“ pojavila se u odevnoj kombinaciji zbog koje joj je odmah dodeljena nagrada za najgori stajling.

„Kakva je razlika u tome kako se oblačiš kad držiš željenu statuetu“, možda bi rekla Streisand, ali umesto toga, samo se nasmešila i očigledno je bila zadovoljna svime.

Zadovoljstvo je gledati njenu odeću 60-ih, 70-ih i 80-ih: tu su i egzotični turbani, i snežno beli total look-ovi, i pruge u psihodeličnim bojama, bogato krzno... Njen glavni aksesoar, možemo reći, bila je potpuna i apsolutna sloboda od mišljenja drugih ljudi, koja često nedostaje modernim heroinama. U našoj galeriji, otkrijte njene najkontroverznije stajlinge i iskreno se zapitajte, da li biste se usudili da ih ponesete. 

Pročitaj još