Uloga bivše partnerke Billa Gatesa u braku sa Melindom

Bill Gates je svake godine odlazio na odmor sa bivšom partnerkom.

Bill i Melinda Gates odlučili su da se razvedu nakon 27 godina braka, jer, prema njihovoj najavi, ne mogu da nastave da evoluiraju "kao par u sledećoj fazi njihovog života".

Zahtev za razvod podnela je Melinda Gates, koja, prema članku Peoplea, tvrdi da je njihov brak „nepovratno raskinut“. Bivši par je odlučio da imovinu odvoji privatnim sporazumom.

Bill i Melinda Gates bili su jedan od najpoznatijih američkih parova i nekoliko puta se razgovoralo o njima i hjihovom braku. Međutim, iako su mnogi verovali da je njihova veza poput „tradicionalnog para milijardera“, imala je nekoliko neobičnih karakteristika: na primer, Bill Gates je imao dozvolu svoje supruge da svake godine odlazi na godišnji odmor sa bivšom partnerkom.

Odmor sa izabranima

Bill Gates upoznao je Melindu kada je 1987. godine angažovana kao menadžer u Microsoftu. Pre njihove veze, imao je vezu sa Ann Winblad, softverskom preduzetnicom. Njihova veza bila je toliko jaka da je čak i nakon razdvajanja 1987. Bill Gates želeo da je održi u životu.

Prema članku Timea iz 1997. godine, Gates se sa suprugom dogovorio da svake godine odlazi na odmor sa Ann Winblad. Prema članku, „Svakog proleća, više od jedne decenije, Gates provodi tri dana sa Ann Winblad u njenom primorskom odmaralištu u Severnoj Karolini, gde se voze automobilima na brdskim dinama, šetaju plažom i razgovaraju o biotehnologiji". Ann je izjavila da "sa Gatesom deli svoje poglede na svet i sebe. Središte divnog univerzuma".

Odobrenje Ann Winblad za brak sa Melindom

„Kada sam razmišljao o tome da se oženim Melindom, nazvao sam Ann i zatražio njeno odobrenje“, na šta je ona odgovorila da ćemo biti dobar par jer ona ima „duhovnu snagu“.

U stvari, pre nego što je zaprosio Melindu, Gates je zabeležio prednosti i mane braka.

U Netflixovom dokumentarcu o Gatesu otkrio je da je vrlo "ozbiljno shvatio ideju braka.“ Bili smo veoma zainteresovani jedno za drugo, ali postojale su samo dve mogućnosti, ili da se venčamo ili da se razvedemo", a Melinda je rekla da „Bill je želeo da se venča, ali nije znao da li može da se obaveže na to i da ima i Microsoft“, otkrivajući da je jednog dana videla kako piše negativne i pozitivne strane o svom životu ako se odluči na brak.

Melinda je u početku odbila Billa

Melinda Gates nije bila impresionirana kad ju je Bill prvi put pozvao na sastanak. U postu koji je objavila 2015. godine otkrila je  "Kada me je Bill prvi put pozvao rekao mi je da razmišlja o izlasku za dve nedelje. Rekla sam mu da nije dovoljno spontan za mene. Onda me je nazvao sat vremena kasnije da mi kaže da izađem usred noći. Pitao me je 'Da li ti je to dovoljno spontano?'."

Melinda i Bill Gates venčali su se 1. januara 1994. godine i imaju troje dece, 21-godišnjeg Rory Johna, 25-godišnju Jennifer Katharine i 18-godišnju Phoebe Adele. Melinda je odlučila da napusti posao i podiže decu, dok je Bill ostao izvršni direktor Microsofta. "Ne možete biti direktor i raditi toliko naporno, neko mora biti kod kuće, zar ne? Nismo želeli da neko drugi odgaja našu decu", rekla je Melinda u intervjuu.

foto:profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još