Harry i Meghan zvanično su napustili kraljevsku porodicu i lišeni su titula

Princ Harry i Meghan Markle zvanično su napustili kraljevsku porodicu - što je rezultiralo time da je vojvoda lišen vojnih titula.

Harry (36) i Meghan (39) povukli su se sa položaja „starijih“ članova kraljevske porodice početkom 2020. godine, uz dogovoreni ugovor od 12 meseci. U izjavi koju je 19. februara objavila Buckinghamska palata stoji: „Vojvoda i vojvotkinja od Sassexa potvrdili su njenom veličanstvu kraljici da se neće vratiti kao radni članovi kraljevske porodice.“

Posle razgovora sa vojvodom, kraljica je napisala zvaničnu izjavu, a Buckinghamska palata je objavila: „Kraljica je napisala da je nemoguće i dalje ispunjavati dužnosti povezane sa javnom službom nakon napuštanja rada u kraljevskoj porodici. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja biće vraćeni Njenom Veličanstvu, pre nego što budu preraspodeljeni među radnim članovima Kraljevske porodice. Iako su svi tužni zbog ove odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju veoma voljeni članovi porodice."

 

Kao odgovor, Harry i Meghan objavili su sopstvenu izjavu, navodeći da će uvek biti „posvećeni svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji“.

Oni su rekli: „Kao što dokazuju njihov rad tokom protekle godine, vojvoda i vojvotkinja od Sassexa ostaju posvećeni svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom sveta i pružili su kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na zvanične uloge.“

Najava dolazi nedelju dana nakon što je par objavio da očekuje drugo dete.

vt.co

Pročitaj još iz kategorije Poznati