Nada

Mlada i talentovana manekenka sa dve fakultetske diplome koja niže jedan za drugim uspehom oprobala se u raznim sferama umetnosti i scenskog nastupa. Beogradska 

 

Mlada i talentovana manekenka sa dve fakultetske diplome koja niže jedan za drugim uspehom oprobala se u raznim sferama umetnosti i scenskog nastupa. Beogradska 

Kako si počela da se baviš manekenstvom? Na koji način su muzika i moda povezani? 

Sasvim slučajno, kao mala igrala sam u “Dadov”- u, u pozorištu kod Kokana Mladenovića, u salu su ušli reditelji  za reklamu, birali su modele, mlade glumce i glumice, ja završih kao model te kampanje, kasnije sam ušla u  modnu agenciju Fox i Click i tako je sve krenulo, zaista nisam ni slutila da ću ući u svet mode. Pozorište mi je dosta pomoglo u prenošenju ekspresije lica kao i same glume, koja je vrlo prisutna u modelingu,  da ne kažem jako bitna, oslobađa te, daje ti mogućnost transformacije i prelaženja iz uloge u ulogu. Iz moje vizure, muzika i moda su najbolja kombinacija. Zajedno pokreću apsolutno svaku emociju, priču koju je  dizajner želeo da predstavi na reviji, muzika pojačava adrenalin, stvara jednu prelepu atmosferu koja ispoljava  emociju jednog dela.  

Modeling zahteva beauty sleep, a kao DJ nastupaš do ujutru. Kako sakrivaš umor na snimanjima? 

Nije lako ispratiti obe profesije, disciplina i odricanje, čuvam energiju koliko god da je to moguće.  Ne pijem alkohol, dosta vode tokom večeri i na dnevnom nivou. Mogu priznati od kada sam počela da unosim  više tečnosti (vodu) i naravno ishrana, koža mi zaista bolje izgleda. Posvećena sam sportu, svaki dan imam  treninge u D-Fit personal fitness studiju, smatram da je jako važno održavati kondiciju, makar radili najosnovnije  rekretivne vežbe, u slučaju da nas stigne umor. Sport mi dosta pomaže u održavanju balansa. Od kozmetike se  trudim da koristim samo prirodne preparate, sa što manje hemije. Odmaram kada nemam obaveze i gledam da  budem što više u prirodi.  

Imala si priliku da sarađuješ sa najboljim šminkerima. Da li si naučila neke trikove koje bi podelila sa  nama?  

Izdvojila bih šminkere iz Izraela, Tel Aviv-a iznenadili su me raznim metodama šminkanja.  

Recimo tamo sam otkrila kako da vam lice izgleda kao da ste radili face lifting (zatežu kosu na gore, nekoliko pramena  blizu očiju, sa strane, podižu kapke i time se dobija mačkasto oko) Još jedan trik za obrve koje vidim da većina primenjuje,  jeste da se malo raščešljavaju na gore sa glicerinskim sapunom i četkicom za obrve, daje punoću i upečatljiv pogled. Nekoliko proizvoda koji jako lepo i prirodno pokrivaju neželjene tačke na licu, izdvajam Sisley Instant Éclat Glow  Primer, Mac Pro Longwear tečni korektor za podočnjake.  

Sa kojim fotografima voliš da sarađuješ? 

Danilo Pavlović, Sever Zolak, Miša Obradović, Mika Knežević, Hiishi photo (Katarina Mandarina i Uroš Višekruna) , Roe  Sarusi… 

Upoznala si legendarnog Jean Paul Gaultier-a. Kako je prošao susret? 

Za pamćenje, bilo je to leto 2015-e. Vrlo duhovit i inspirativan čovek, institucija. Nije bilo lako dobiti njegovu reviju,  velika konkurencija, haljine su bile dizajnirane za jako mršave maneknke, ali to su bili revijalni modeli. Moram priznati da  svaka njegova revija me je uvek oduševljavala. Muzika koja prati njegove kolekcije, atmosfera u backstage-u bila je  pozitivna, modeli su izlazili na pistu sa osmehom i ponosom, a sećam se i pesme koja je išla na reviji, to mi je ostavilo baš lep utisak i sećanje, Koop Oscar Orchestra - Island Blue, prvi put saznajem za ove izvrsne švedske artiste, a nakon završene  revije, vraćam se u Beograd da radim Musicology Festival, koji u tom trenutku organizuje koncert te iste grupe, Koop  Oscar Orchestra. Prelepo zar ne! 

Kako je pandemija uticala na tvoju karijeru? Kako vidiš povratak normali?  

Kao i na sve umetnike, kolege dj-eve, event industrije i šire, prolazimo težak period, bez muzike, koncerata,  zabave, sve ono od čega živimo, sve je stalo. Nije moguće raditi i zarađivati, ali uspevamo da to vreme  iskoristimo za učenje, usavršavanje i stvaranje nove muzike, spajamo se sa umetnicima širom sveta, uz pomoć društvenih mreža, delilmo pozitivnu energiju i znanje, iako situacija i nije bila baš prijatna, znajući kroz šta  prolazimo, tužno vreme za ceo svet. U tom trenutku sam upisala školu produkcije SAE institut i konačno se posvetila muzici onako kako sam oduvek maštala. Tokom pandemije sam počela da stvaram elektronski zvuk, (trake), osluškivala sam sebe i šta je ono što je u meni i što bih volela da ispoljim, bez nametanja aktualnih  trendova u svetu muzike. Zakoračila sam u realizaciju jednog novog muzičkog festivala, Matinée Fest-a, koji je planiran da se održi u Beogradu kod Pobednika u avgustu mesecu.

Sve vreme zamišljam prizore, slobode i  radosti. Zauzela sam pravilan stav prema radu, čovek u takvim trenucima mora da se miri sa neprijatnim  situacijama i da brzo deluje. Muzika , kjnige su me sačuvale da ostanem pozitivna kao i sport.  Svi smo željni slobode, druženja, grljenja, plesanja, otuđili smo se. Teško je reći da ćemo se brzo vratiti u  normalu, preko noći, ali se nadam da će brige i stres nestati, da će bol u ljudima prestati, da ćemo vremenom biti  sve jači i sposobniji. I posle ratova uvek je dolazilo neko bolje vreme, tako će i sada, samo što nam je potrebno  strpljenje i nada. Mnogo je svrsishodnije planirati budućnost, nego analizirati ono što je prošlo.  

Da li ti nedostaju živi nastupi?  

Jako mi nedostaju, nadam se da će se situacija smiriti, ali moramo biti oprezni i nakon zatišja pandemije.  Kao DJ i neko ko je u ulozi organizatora pojedinih muzičkih festivala, jako je bilo teško ispratiti live streaming  nastupe po digitalnim platformama, ne bih se složila da je to moglo da nadomesti sadržaj koji nam nedostaje, jer su manifestacije postale sastavni deo naših života. Predstoje nam lepi festivali, a ja ću vam otkriti jedan u kojem  učestvujem kao PR, napomenula sam gore u tekstu, Matinée Fest koji će se održati na jedinstvenoj lokaciji, u srcu grada, na Kalemegdanu kod Pobednika. Ovaj festival ima za cilj da dovodi velika svetska imena elektronske muzičke scene. Koncept dnevnog festivala, sa predivnim prizorima panorame glavnog grada, idealna je prilika za ljubitelje dobrog zvuka da uživaju i podsete se kako Beograd zrači u letnjoj sezoni dobrog  provoda.  

Kako uspevaš da uklopiš sve obaveze koje od tebe iziskuju dve ozbiljne karijere? 

Pokušavam da uskladim te dve profesije koje su vrlo zahtevne, ne znam da li uspevam, ali dajem sve od sebe  da radim kvalitetno koliko god je to u mojoj moći. 

Potrebno je iskustvo, vreme i naravno vera u sebe, kako bismo naučili kako najbolje da kordiniramo sa svojim  poslom kojim se bavimo. Organizacija i fokus. Svaki dan radim pomalo, a nekad i po ceo dan, ali kada nešto jarko želimo i volimo uvek se nađe način.  

Šta oblačiš kada ne znaš šta da obučeš?  

Džins, belu košulju, ili majicu, patike.  

Šta svaka savremena devojka treba da zna?  

Da se nikad ne izgubi ljudskost, moral i humanost, da materijalne stvari ne budu na prvom mestu i da uvek pomažu i misle  na druge ljude pre bilo kakvog samoživog poteza. Na kraju balade našeg života, najvažniji je unutrašnji mir. Citiraću Fridrih Ničea “Najveći uspesi nisu oni koji prave buku, već oni praćeni najtišim satima”.  

Koji muškarac je po tebi savršeno stilizovan?  

Josep Guardiola i Tom Hardy.

Kako počinješ, a kako završavaš dan?  

Ustajem rano, obavezno ceđeni mix, doručak pun povrća i proteina, sport pa studio, u slučaju da nemam neki  snimajući dan. Dan završavam kratkom jogom, zbog disanja i stresa, pred spavanje čitam knjigu i gasim  telefon.  

Gde ideš kada završiš intervju?

Postala sam tetka, imam malog anđela, zove se Staša koja me čeka da joj pevam i sviram.

Pročitajte još

Pročitaj još