Znate li zašto Adele u svom novom spotu koristi mobilni na preklop?

Od objavljivanja u petak, Adelein spot za pesmu 'Hello' zapalio je internet. A ono što smo se svi zapitali nakon što smo obrisali suze je - u čemu je stvar sa telefonom na preklop?

Spot počinje scenom u kojoj Adele pokušava da uhvati signal old school telefonom koji je beskoristan za sve moderne namene i svrhe. 2015. je godina. Kako uopšte održati vezu ako ne možeš da uhvatiš signal a kamoli da pošalješ poruku?

Ipak, postoji razlog zašto je za potrebe spota upotrebljen takav praistorijski uređaj. Odgovarajući na Internet debatu povodom telefona, režiser spota, Xavier Dolan na Twitteru je otkrio svoj razlog da umesto iPhona upotrebi stari model telefona.

"Nelagodno se osećam zbog iPhona u filmovima. Kao da snimam reklamu. A sada pređite preko toga."

U intervjuu za People režiser je podrobnije obrazložio celu stvar:

"Nije to tako velika stvar. Nelagodno se osećam kada snimam scene sa iPhonom jer mi se čini kao da snimam reklamu... Te stvari: iPhoni, laptopovi, svi ti elementi me vraćaju u realnost. To nije ono što želiš. Želiš da iskoračiš iz sopstvenog života, želiš da zakoračiš u tuđi, želiš da otputuješ nekud, želiš da čuješ priču. Shvatam da sam odvukao pažnju telefonom na preklop, ali to nije bilo namerno!"

To je cela priča iza zastarelog telefona, iako smo se svi nadali da ipak postoji opširnije i romantičnije objašnjenje.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još