Nedeljni horoskop 18.10.2021. - 25.10.2021.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

U toku ove nedelje akcenat je stavljen na sve vrste odnosa u vašem životu. Tenzija u poslovnom okruženju dolazi iz suprotnih stanovišta koje vaši saradnici ili nadređeni i vi zastupate. Dok svako vuče na svoju stranu, šanse da se stvari odvijaju onako kako vi to želite i zamišljate jesu vrlo male. Ostavite odškrinuta vrata za mogućnost komunikacije i pronalaženje zajedničkog jezika. Odnosi sa prijateljima su već neko vreme bili u drugom planu, najvećim delom zbog obaveza koje su vas u zajedničkim radostima sputavale. Obnovite kontakte, organizujte viđenje ili putovanje – prijaće vam.

Bik

Na polju profesije i karijere stagnacije i blokade počinju da popuštaju i na ovim poljima od ove nedelje već možete osetiti boljitak i pomak. Ukoliko već imate zacrtane planove i ciljeve ispred sebe, univerzum vam daje energetski zalet koji bi trebalo da iskoristite.To ne znači da će se sve razvijati onako kao ste zamišljali, ali su prepreke dosta blaže nego u proteklih par meseci. Neko od kolega nema hrabrosti da iznese svoje nezadovoljstvo, ali ta informacija do vas svakako stiže. Možda se osećate uvređeno, ali ovo nije razlog da okrenete novi list, niti da stavite ljude u isti koš. 

Blizanci

Blokade i turbulencije u međuljudskim odnosima bivaju otklonjene i sve sastanke, bilo poslovne ili romantične, možete utefterisati za kraj ove ili početak naredne nedelje. Usamljeni Blizanci mogu svoj emotivni status promeniti tako što će stupiti u kontakt sa osobom koja bi mogla da rasplamsa njihove strasti. Koristite reči koje će izazvati poštovanje i ljubaznost kod drugih ljudi, i na taj način sa lakoćom uspevate da dobijete željeni rezultat. Ove nedelje nalazite se u centru mnogih dešavanja, pa će i vaše prisustvo biti zahtevano, no teško ćete uspeti da udovoljite svima i zato mudro birajte svoje društvo.

Rak

Postaviti balans između posla sa jedne, i privatnog života i potreba porodice sa druge strane. Ova nedelja za vas može biti pravi izazov. Tenzija i sukobi unutar porodice konačno dobijaju svoj epilog, ali klupko tek sada počinje da se raspliće. Zapitajte se šta je ono što vi želite za sebe i koliko je to u skladu sa time šta porodica želi za vas. Možda ćete morati da postavite neke nove granice unutar ovih odnosa, ali je bitno da ne idete u ekstreme, jer vas oni mogu jako brzo opteretiti. Kao i u svakom odnosu i na ovom polju treba postići balans. Ukoliko ste planirali selidbu, kupoprodaju nekretnine ili uređenje doma, ili da eventualno započnete sa radom od kuće – univerzum vam daje zeleno svetlo.

Lav

Proteklih nekoliko nedelja ste dosta toga držali u sebi zarad mira, ali se čini da je došao trenutak kada ćete diplomatiju ostaviti po strani i jasno izraziti svoje nezadovoljstvo. Stagnacija i čekanje nisu vaš fah i već sredinom nedelje pokrećete se u želji za ekspanzijom i napretkom. Prvo na čemu je potrebno da poradite je polje vaše svakodnevice i rutine. Bez dobre organizacije i radikalnih odluka vaša ekspanzija može biti usporena, a to je upravo ono što ne želite za sebe.

Devica

Vaše polje finansija se konačno pokrenulo u dobrom smeru, jer do vas dolaze informacije na koje ste čekali sa kojima ćete moći da napravite konkretne korake. Budite oprezni kada su finansijska ulaganja ili pozajmice u pitanju. Možete doći do zaključka da je vreme da skratite svoje rashode, ali i da se udaljite od ljudi koji vas koštaju mnogih resurasa. Organizujte viđanje sa porodicom ili rođacima i dozvolite sebi malo opuštanja u prijatnoj atmosferi sa dragim ljudima.

Vaga

Pred vama je nedelja u kojoj ste rešeni da donesete odluke u vezi sa mnogim odnosima. Svesni ste činjenice da vas nečija energija guši i sputava i da je ono što želite za sebe sloboda. Ovo ne mora značiti prekid kontakta, no uviđate da je neophodno da se prvo pozabavite sobom i svojim potrebama. Sve ideje koje ste stavili u zapećak jer vam se prosto "nije dalo" sada dobijaju veću verovatnoću za realizaciju. Pokretanje na polju ljubavi i ulazak u konverzaciju sa željenom osobom je ono što od ove nedelje možete očekivati. 

Škorpija

Distanciranost i povučenost je nešto što će vam sve manje biti potrebno već od sredine ove nedelje. Dobijate više energije, što vam daje mogućnost da se izborite sa mnogim pitanjima i problemima. Jedno od pitanja koje ste sebi postavljali je i pitanje poverenja u sebe, ali i u ljude do kojih vam je stalo. Energetski boljitak i povratak vere u sebe i svoju moć je ono što će vas motivisati da donesete bitne odluke oko stvari za koje osećate da vas koče i sputavaju na putu razvoja.

Strelac

Ukoliko ste u poslednjih četiri meseca osećali blokadu na polju komunikacije i odnosa sa rođacima ili komšijama, već od ove nedelje možete očekivati da će se situacija lagano menjati na bolje. Svi dokumenti ili ugovori koje ste čekali takođe lakše nalaze put do vas, ili vi do njih. Osećaj stagnacije i nemogućnost da bolje razaznate svoje prilike u budućnosti popuštaju i čini se da sada imate jasniji pregled sa kojim možete da kalkulišete i pravite planove. Razmislite da svoje vizije podelite sa prijateljima, možete biti prilično iznenađeni njihovom podrškom ili željom za zajedničkim angažmanom. 

Jarac

Odnos sa nadređenima ili osobama od autoriteta može biti značajno ublažen već od danas. Suprotstavljanje i nemogućnost da nađete zajednički jezik jenjava, držite se toga da ne morate nkoga voleti da biste sarađivali, ali poštovanje je neki minimum koji bi obe strane trebalo da ispune. Na polju finansija možete očekivati boljitak u vidu novog ugovora ili povišice, ili pronalaženju novog radnog mesta. Potrudite se da pronađete balans između sfere posla i porodičnog života.

Vodolija

Ljudima u vašem okruženju delovaće da ste okrenuli svoje raspoloženje za 180 stepeni. Činjenica je da ideje koje su konačno pronašle svoje mesto u vašem planu sada imaju veću šansu za realizaciju i to je ono što vam vraća optimizam. Očekujte poziv za saradnju iz inostranstva, a ukoliko ste aplicirali za vizu, vest o tome možete dobiti u toku ove nedelje. Oslonite se na prijatelja koji vam može uskoro postati i bliski saradnik, njihovo poštovanje i podršku svakako već imate.

Ribe

Zalaženje u dubinu svoje duše i distanciranje vam je dosta pomoglo da bolje razumete svoju ulogu u svom svetu, ali i da bolje prihvatite i prepustite se svojoj intuiciji. Ove nedelje biće vam jasno ko su vaši pravi prijatelji i kakve kvalitete bi trebalo da poseduju da biste ih u tu kategoriju svrstali. Na emotivnom planu možete očekivati dublje povezivanje sa partnerom i krajnje je vreme da dopustite nekome da uđe dublje u vaš svet. Možda će vas dešavanja poput neplaniranih troškova dovesti do toga da razmislite da potražite novi posao, ali najbitnije je da sada ne donosite nagle odluke tog tipa.